E-mail: info@aware.be Telefoon: +32 9 241 54 30
E-mail: info [at] aware.be Telefoon: +32 9 241 54 30

Marktonderzoek B2B e-business

Het eerste grootschalige marktonderzoek in België naar E-Business in een B2B omgeving.

Wat zijn de conclusies van ons jaarlijks marktonderzoek?

Al drie jaar organiseert AWARE samen met HoGent een groot en doorlopend marktonderzoek over E-Business platformen in een B2B-context.

We onderzoeken hoeveel bedrijven de stap zetten richting E-Business en wat de mogelijkheden zijn van de E-Business platformen waarvoor die bedrijven kiezen. Opvallend is dat behalve productinfo en een eenvoudige bestelflow zulke platformen ook uitgebreide klantenzones mogelijk maken. Maar een E-Business platform laat ook de integratie van distributeurs toe, die bijvoorbeeld wisselstukken kunnen bestellen, voorraadinformatie checken of een beveiligde omgeving voor technische documentatie raadplegen.

Het onderzoek leert ons dat hoe meer omzet men realiseert via E-Business, hoe hoger de tevredenheid over het platform is. Een verrassendere vaststelling is dat de redenen die men soms opgeeft waarom men de stap naar online business nog niet gezet heeft, achteraf ook de grootste voordelen blijken te zijn. Hierbij blijken de techniciteit of complexe producten en moeilijk te integreren interne processen vooraf de grootste hinderpalen te zijn. Maar met een online-saleskanaal realiseert men net grote tijdwinst, een verlaging van de werkdruk en een significant lagere foutenmarge bij orders.

U kunt de volledige resultaten van dit marktonderzoek via de link hieronder bekijken. Wilt u dat wij vrijblijvend de mogelijkheden voor uw organisatie overlopen, neem dan via de link hieronder contact met ons op.

Onze
klanten

Is uw sector wel geschikt voor e-business? Bekijk enkele van de klanten waarvoor we projecten hebben uitgewerkt.

Toon me meer!