E-mail: info@aware.be Telefoon: +32 9 241 54 30
E-mail: info [at] aware.be Telefoon: +32 9 241 54 30

Klantenportaal

Plaatsers en architecten op een gebruiksvriendelijke manier metalen plafonds laten configureren en bestellen.

Klantenportaal LCC plafonds

Configuratie van complexe producten

LCC-plafonds wil haar verkoop stimuleren door via e-business in te breken in de distributiemarkt. Eén van de grote moeilijkheden is de complexiteit van het product. Afhankelijk van binnen of buitentoepassing, vochtige of droge ruimtes of uitzicht van het plafond moet een andere aanpak gekozen worden. Voor de brandstabiliteit is de opbouw van de draagstructuur in bijna elke ruimte anders. Het e-business platform moet alle productkennis hieromtrent bevatten. Tegelijkertijd neemt de productkennis van klanten af. Daarom moet dit zo eenvoudig mogelijk voorgesteld worden.

In de bouwsector is de fase van de aanbesteding erg belangrijk. Het is dus zaak om via het e-business platform zeer snel correcte offertes te maken. Daarbij moet de kortingstructuur van die specifieke klant toegepast worden.

Het aanpassen van een offerte in een variant met een product uit een andere reeks, een andere kleur of een andere isolatiewaarde moet heel snel mogelijk zijn. En liefst zodat de klant deze offerte meteen kan aanpassen om te gebruiken bij de aanbesteding waarvoor hij meedingt. Bijvoorbeeld: zijn eigen plaatsingskost toevoegen of een bepaalde marge nemen op de aankoopprijs.

Enter... LUCCY

Klanten die weinig productkennis hebben kunnen de bestelhulp gebruiken. Aware ontwierp hiervoor Mascotte LuCCy. Aan de hand van een aantal vragen beslist LuCCy welke producten (uit 5000 artikels) het meest geschikt is voor de toepassing. Mascotte LuCCy zorgt ervoor dat het e-business platform een persoonlijke toets krijgt.

Het geboortefeest van LuCCy fungeerde als thema voor het jaarlijkse klantenevent.

Interactieve tekening en PDF offerte

Na de berekeningen maakt het platform een PDF met bindend prijsvoorstel voor de klant. Hierbij is zijn kortingstructuur (vanuit het ERP) reeds toegepast. De klant kan de offerte ook aanpassen met zijn eigen logo, extra bedragen (bijvoorbeeld de plaatsingskost) en een commerciële marge om meteen mee te dingen in een aanbesteding.

Klantenportaal


Info
  • 4 bestelmethodes voor klanten met veel of iets minder productkennis
  • Technische tekening van de draagstructuur
  • Productconfigurator die helpt bij de juiste keuze
  • Koppeling Navision ERP voor prijzen, klanten, kortingen,...
  • Commercieel dashboard voor vertegenwoordigers LCC
  • Aanpasbare PDF, klaar voor gebruik bij aanbestedingen

Features

Onze
klanten

Is uw sector wel geschikt voor e-business? Bekijk enkele van de klanten waarvoor we projecten hebben uitgewerkt.

Toon me meer!