E-mail: info@aware.be Telefoon: +32 9 241 54 30
E-mail: info [at] aware.be Telefoon: +32 9 241 54 30

B2B bestelplatform

Snel en efficient enveloppen bestellen in een B2B omgeving

B2B bestelplatform Envelbag

Complexe producten eenvoudig bestellen

Drukkerij Envelbag uit Lokeren wil het bestelproces voor de klant vereenvoudigen. Zij zijn de specialist in het bedrukken van enveloppen. Dit maakt dikwijls deel uit van een groter pakket bedrijfsdrukwerk. Marges hierop zijn klein en er moet veel volume gedraaid worden. Daarom is een eenvoudig bestelproces ontzettend belangrijk.

De prijszetting is afhankelijk van enorm veel technische factoren in het drukwerk. Klanten hebben niet altijd de technische kennis om dit in te schatten, maar willen wel meteen online een correcte prijs zien.

Bestellingen binnen grote raamovereenkomsten moeten eenvoudig aangepast kunnen worden door de eindgebruiker. Bijvoorbeeld het raamcontract voor het drukken van enveloppen voor de politie voorziet erin dat elke gemeentelijke politie zelf haar adres kan aanpassen, terwijl ze toch binnen de template van de politie moet blijven.

PDF onderzoeken op bedrukking

De prijs voor bedrukking is van vele factoren afhankelijk: percentage inkt-bedrukking, gebruik van steunkleuren (PMS) en of quadri, of de bedrukking aflopend is (tot op de rand of niet), enz. Om klanten van Envelbag meteen een correcte prijs te kunnen geven integreerden wij een module die al deze elementen onderzoekt op een drukklare PDF.

Op basis hiervan berekent het e-business platform een correcte prijs, rekening houdend met het volume van het drukwerk en de klantenkorting voor die specifieke klant.

Online het ontwerp aanpassen

Regelmatig haalt Envelbag een groot raamcontract binnen na een openbare aanbesteding. Recent nog voor het bedrukken van alle enveloppen van de lokale politie in België. Voor elke gemeentelijke politiedienst verschilt de benaming (vb. Politie Schelde-Leie) en het adres.

Via onze tool kunnen de besteldiensten van de gemeente via een eenvoudige interface deze gegevens aanpassen. Meteen ontwerpt ons systeem een drukklare PDF, gebaseerd op de huisstijl van de politie. Geen enkel opmaakprogramma moet nog tussenkomen. Dit bespaart enorm veel tijd en inspanning voor Envelbag en haar klanten.

B2B bestelplatform


Info
  • Uitlezen van de drukinfo van een PDF
  • Controle of PDF drukklaar is
  • Persoonlijke prijs op basis van bedrukking
  • Koppeling met het ERP voor producten, klanten, kortingen,...
  • Opvolgen van bestelling in het drukproces
  • Bestelmodule in look&feel van de klant, voor hun eindklanten

Features

Onze
klanten

Is uw sector wel geschikt voor e-business? Bekijk enkele van de klanten waarvoor we projecten hebben uitgewerkt.

Toon me meer!